Съвети за подобряване сигурността на апартамента ви

От: admin | Публикуван: май 17, 2015
Архитектура

Вашият дом е Вашата крепост – мястото, където да се чувствате сигурни и защитени. Един обир или влизане с взлом в дома ви е скъпо не само на финансово равнище, но и в личен план. Това е нахлуване в личното ви пространство. Жертви на крадци стават не само хора, които живеят в „лоши квартали„, но и хора, които не са се погрижили за сигурността на къщата или апартамента си. Престъпниците търсят лесни мишени. Ето 10 съвета, за да се уверите, че не сте от тях:

Заключвайте пощенската си кутия

Пощенски кутии на сграда с апартаментиДори и домът ви да е защитен, вашата пощенска кутия може да е лесна мишена, особено, ако е на улицата. Кражбата на самоличност е нарастващ проблем, а вашата пощенска кутия е най-лесното място за достъп до личните ви данни – телефонни номера, номера на сметки и друга важна информация. Ако не разполагате със заключваща се пощенска кутия, обмислете за такава инвестиция. Най-добре проверявайте всеки ден пощата си и не позволявайте да се натрупва кореспонденция в нея.

Опознай съседите си

Добрите съседи винаги помагатАктивните съседи могат да бъдат много ефективни при борбата с престъпността и кражбите. За съжаление в България, много малко от хората биха направили нещо дори и да чуват притеснителни звуци от входа. За това поздравявайте, разговаряйте и опознайте съседите си. Освен, че ще подобрите сигурността във входа в който живеете, това е чудесен начин да завържете нови приятелства, особено ако сте нови в сградата.

Внимавайте какво изхвърляте

Внимавай какво изхвърлящВашия боклук, както и пощата ви съдържа информация, която крадците могат да използват, за да ви опознаят. Нарежете всички стари кредитни карти преди да ги изхвърлите, това важи и за стари сметки или други документи с изтекъл срок. Ако сте направили голяма покупка като нов телевизор или компютър не оставяйте кутията до контейнера за боклук. Това е като покана за крадците да преровят дома ви. Най-добре изхвърлете кашона в контейнер, определен за хартиени отпадъци или го предайте на пункт за хартия.

Осветени улици

Тъмната половина от денонощието е най-удобното време за крадците, особено, ако живеете в район със слабо осветление. Ако нямате добро осветление пред жилищната кооперация, то няма да е лошо да коментирате с домоуправителя и да инсталирате сензорна лампа на входната врата.

Инвестирайте във врата

Разбита входна врата на апартаментКрадците могат да влезнат и през прозорците, но много по-лесно е през вратата. Уверете се, че вратите ви са сигурни. Поръчайте си врата с допълнителен защитен слой. Това ще откаже крадците да нападнат именно вашия дом.

Алармена система

Добра идея е да инсталирате алармена система, ако дома ви няма такава. Самия факт, че имате алармена система има възпиращ ефект. Но ако някой нагъл крадец реши да не обръща внимание на алармата, то сигнала за нарушител в дома ще го накара да побегне.

Охранителна фирма за апартамента виАко бюджетът ви е малък, можете да залепите фалшив стикер с логото на компания за сигурност. Това ще накара крадците да се замислят преди да атакуват.

Инвестирайте в хубави и плътни завеси

Плътните завеси или щори могат да попречат на разбойниците да бъдат изкушени от всички ценности, които могат да видят през прозорците ви. Сложете плътни завеси или щори, които да блокират гледката отвън и не забравяйте да ги пускате, когато не сте си у дома. По този начин ще избегнете сканиране на собствеността ви от недоброжелатели и ще намалите риска от влизане с взлом. Погледнете и от хубавата страна, освен че ще спрете любопитните погледи към вашата собственост, можете да предадете по-свеж и естетичен вид на интериора ви!

Направете си застраховка

Сигурността на вашия апартамент е важнаСключете договор за застраховка на собствеността. По този начин ще се си гарантирате обезщетение в случай на кражба. Прегледайте офертите, предлагани от застрахователните компании и изберете най-подходящата за вашия случай.

Още Публикации

Alt text goes here
Възползвайте се максимално от възможностите на вашата баня
Прочети още
Alt text goes here
Съвети за подобряване сигурността на апартамента ви
Прочети още
Alt text goes here
Как да изберем апартамент?
Прочети още