10 тенденции при кухните през 2015

От: admin | Публикуван: февруари 7, 2015
Интериорен Дизайн

През последните години, кухнята е място, служещо не само за готвене. Тя се е превърнала в стая с много цели – от мини ресторант в дома ни, до център за разговори, трапезария и място за социални събирания и празненства. Вече знаем, че кухните имат силата да привличат хората, така те се превърнаха в стаи с много приложения.
В тази статия ще разгледаме най-горещите тенденции при кухните, които ще властват през 2015 година.

1. Заложете на смелите цветове

Сега е моментът вашата кухня да получи един смел ъпгрейт. Това означава, да не се страхувате да добавите малко цвят към интериора на помещението. Понякога е необходимо създаването на контраст с естетическа цел. Тази година сменете шкафовете или ги пребоядисайте в ярък цвят. Ярките цветове привличат окото и са способни да създадат фокусна точка в кухнята ви. Това съвсем не означава да нашарите цялата си кухня в смели нюанси. Комбинирайте ярките цветове с неутрални тонове, за да постигнете идеалния баланс.

2. Индустриално осветление

Кухнята ви трябва да е добре осветена, за да се справите с кулинарните си приключения, но освен това, доброто осветление предразполага за разговори. Осветлението в индустриален стил е топ тенденция през 2015 г. Ето няколко детайла, на които да обърнете внимание, когато избирате осветителни тела за кухнята:

  • черна стомана
  • неръждаема стомана
  • стенно осветление
  • прозрачно стъкло и старомоден стил крушки
  • мед или месинг

3. Индустриален кухненски остров

През 2015 кухните приемат нова самоличност, благодарение на популярните готварски предавания, които ни показват професионални кухни, оборудвани с всякакви ресторантски удобства. Кухненския остров е сърцето на кухнята. Но все по-популярни стават мобилните кухненски острови. Изградени с функционалност и ефективност, те са удобни и ни позволяват да контролираме свободната площ в кухнята. Подвижните кухненски острови, могат да се местят, позволявайки ви да разкриете възможностите на пространството в кухнята си. Стила на кухненските острови също е започнал да имитира индустриалните стандарти – стоманени крака, рафтове от неръждаема стомана и др.

4. Висока ефективност

Когато говорим за кухненски тенденции през 2015 година, ефективността е последния писък на модата. Няма по-добро място за прилагане на ефективността. Организирането на пространството и уредите, трябва да бъде приоритет при ъпграйтването на кухнята ви. Инвестицията в разтегателни рафтове и стелажи ще ви се отплати още първия път, когато не можете да намерите нещо. Практични и ефективни – те ще ви спестят място и излишни главоболия. Лесно е да ги подредите и лесно ще откриете всичко, от което се нуждаете, защото ще виждате с какво разполагате.

5. Вертикални кухненски шкафове

В същия дух на практичност и ефективност, защо не добавите няколко вертикални кухненски шкафа във вашата кухня? Няма правила за подредбата на шкафовете в кухнята, така че рискувайте. Много от интериорните дизайнери практикуват добавянето на вертикални шкафове на най-необичайни места в кухнята. Тази практика работи добре, когато пространството е ограничено или е с нестандартни размери.vertikalni-kuhnenski-shkafove

6. Кухненските острови имат ново предназначение

Отново се връщаме на кухненските острови – това е показателно колко модерни ще бъдат през 2015 година. Освен като обслужваща мебел, кухненските острови могат да са едно добро начало за декоративното обзавеждане. Тази година трансформирайте кухнята си с уникален кухненски остров. Помислете за по-нестандартни идеи – стъклени или огледални вратички, състарен стил мебели. Независимо от стила, който изберете, потърсете кухненски остров, който да изпъкне със уникалността си.

7. Настилка в кухнята

Опциите за настилка през 2015 ще са невероятни, особено в кухнята. Порцелана ще бъде популярен избор за настилка, най-вече при собствениците с по-голям бюджет. Предлага се в различни цветове, модели и текстури. Освен това трайността му е дори по-дълга от тази на останалите настилки, въпреки образите на фин порцелан, които изкачат в ума ви, при споменаване на думата.

8. Плочки навсякъде

2015 може да бъде определена като годината на плочката, когато става въпрос за интериора в кухнята. Освен, че ще са модерни, плочките са достъпни за всички и се предлагат в много цветове и форми. Помислете за слагане на плочки на цялата стена, на която се намира мивката или готварската печка. Това интериорно решение не само ще ви осигури устойчива повърхност за вода, но дава възможност за лесно почистване и не на последно място е естетически приятно за окото.

9. Завръщането на месинга

Понякога най-добрите тенденции при интериора се наблюдават в детайлите. Кухнята не е изключение от това правило. Блясъка на месинга може да превърне кухнята ви в много елегантно пространство. Помислете за месингов полилей, месингови копчета, дръжки и фасети. Ако блясъка на месинговата сплав ви идва прекалена, можете да я заместите с смекчения вариант на медта.

10. И кухните стават Smart

Както във всички сфери, така и в интериорния дизайн и строителството, развитието на модерните технологии оказва огромно влияние. Умни телефони и умни кухни могат да се синхронизират и чрез използване на блутут връзка, рецептите от телефона ви се визуализират в кухнята, като ви подсказват всички тънкости, така че ястието ви да излиза от фурната винаги перфектно. Това в само част от необятния свят на технологиите. Помислете за добавянето на някоя уникална функция и във вашата кухня, която ще я направи „по-умна“ през 2015 година.

Кои тенденции бихте добавили към вашата кухня тази година?

Още Публикации

Alt text goes here
Възползвайте се максимално от възможностите на вашата баня
Прочети още
Alt text goes here
Съвети за подобряване сигурността на апартамента ви
Прочети още
Alt text goes here
Как да изберем апартамент?
Прочети още