13 Невероятни, луксозни, преносими жилища

От: admin | Публикуван: октомври 11, 2014
Архитектура

В днешният забързан и модерен свят подвижността е огромно предимство. Всички искаме бързи коли, бърз интернет, бързи услуги и изобщо, ако може всичко да става на момента, за да не губим излишно време. А представете си, ако можете да местите къщата си на разични места. От няколко години този вид жилища са достъпни на пазара за недвижими имоти (в случая имотите, обаче да движими). В тази статия ще ви представим 13 от най-фантастичните подвижни домове, които могат да вдъхновят всеки любител на нестандартното. Признаваме, че някои от тях са доста по-подвижни от други.

1. Прикрита, камуфлажна къща

Покрита камуфлажна къща

Идеята е жилището да наподобява купчина дървен материал. Това е дизайнерско решение на архитектите от френската компанията OLGGA, което е подходящо за хора, обичащи природата. Жилището може да бъде направено в различни размери, според желанието на бъдещите собственици.

2. Подпрян етаж

Подпрян строеж

Отново проект на компанията OLGGA. Отново създава усещане за близост до естествената среда и отново с помощта на дървен материал. Този път, обаче концепцията е по-мащабна и дори на два етажа. Като, точно там е и разковничето – вторият етаж изглежда подпрян от едната страна на първия, а от другата върху купчина струпани дърва.

3. Къща върху могили

Къща върхумогили

Метална основа, обградена със стъклени стени, позволяващи достъпа на светлина и свежест. Искате малко уесинение – просто пуснете дървените щори, обличащи всички външни стени-прозорци. Имотът лежи върху метална рамка, която се закрепва към могилите в основата си. Въпреки, че това са само CAD илюстрации, жилището изглежда чудесно, съвременно и сглобяемо. Мащабният проект отново е на гениалните архитекти от OLGGA.

4. Кубчето

Кубчето

Създадено, за да позволи максималното използване на неизползваните пространства. Плоският покрив на висока сграда е неизползваем – няма проблем, просто инсталирайте този куб отгоре (стига да имате разрешение, разбира се). 36 квадратни метра откъснати от рая и поставени на Земята. Тази сглобяема къща е екологична и това я прави привлекателна за зелените съмишленици – наематели, собственици и наемодатели. Цената на куба започва от 74,000$ – лесен вариант за тези, които искат да добавят самостоятелна единица към вече съществуващ имот.

5. Петното

petnoto

DMVA Architecten предлагат една наистина странна идея. Нещо като капсула с формата на яйце, подходящо за офис, може би. Макар и с нетрадиционна форма, това компактно петно включва легло, рафтове, кухня, баня, осветление и веранда. Има широко спектърно приложение: допълнителна спалня, градинска къща, офис, ъпгрейтната палатка за по авантюристичните натури. Погледнато от романтична гледна точка – можете да се капсулирате в яйцето, някъде сред природата с хубава книга или с приятна компания.

6. Превъзходна симетрия

Превъзходна симетрия

Прави ъгли, съвременни, светли и практични линии. Отново дело на архитектите от DMVA Architecten, това е една самостоятелна единица, подходяща както за втори дом в друг град или държава, така и за офис в края на градината. Силата на този подвижен дом е геометрично правоъгълния дизайн на ъглите. Белият интериор позволява достъпа на слънчева светлина да се отразява от големите прозорци.

7. „Нофис“

Нофис

Наименованието е съчетание от думите – навес и офис. „Нофисът“ е предназначен да отиде в градината и там да го използвате за всичко, което си желаете. той е проектиран за офис, но модификациите могат да го превърнат дори в малка спалня. Проектиран от Platform 5 Architects, това е мини жилище, което сякаш е издълбано по спираловиден начин.

8. Студиото

Студиото

За създаването му са използвани екологично чисти материали. Естетически, приятно за окото, проектирано за допълнителна спалня до основния имот. Може да се използва и като самостоятелен имот, разполага с кухня, баня, тоалетна, отопление, източник на енергия. Стените са облечени с 10 см изолация.

9. Бала къща

Бяла къща

Сътворена от една компания, специализирана в панелните жилища – ModCell. Стените са направени от материал, включващ слама от бали, което ги прави устойчиви на мухъл и топлоизолиращи. най-странното при изграждането на това жилище е, че в строителството му са включени материали, изпратени от стопанства, занимаващи се с животни. Къща, направена от слама, надяваме се да издържи при подухване от вълк.

10. Спокоен Рустик

Спокоен Рустик

Той е там, качен на камиона. Това жилище ви дава свободата да го преместите където си искате. Проекта е реализиран, благодарение наархитектите от Ábaton. Къщата има всичко, от което се нуждаете: спалня, баня, хол и кухня. Достатъчно лека, за да бъде преместена цялата с камион.

11. Къща – дъга

Къща дъга

Калифорнийските архитекти от Bellomo са проектирали тази устойчива къща. Извитите панели на къщата с размери 12.20м х 30.50м х 9.15м са инсталирани за три дни от трима души. Къщата разполага със слънчеви панели, което означава, че тя до известна степен може да работи извън електрическата мрежа.

12. Контейнер

Къща контейнер

Проектирани от Cannata & Fernandes, тези жилища са вдъхновени от контейнерите, мерките са 3х3х9 м (27 кв.м.) и могат да бъдат транспортирани с камион до желаното място. Интериорът включва баня, кухня, хол и сгъваемо легло. Основният недостатък на дизайна е, че трябва да разчитате на изкуствената светлина, понеже прозореца е в края на контейнера.

13.Контейнер II

Къща контейнер 2

Подобрена версия на предходния вариант, отново предлагана от Cannata & Fernandes. Отново по подобие на формата на контейнер, този път малко по-свеж и със забавен интериор.

Още Публикации

Alt text goes here
Възползвайте се максимално от възможностите на вашата баня
Прочети още
Alt text goes here
Съвети за подобряване сигурността на апартамента ви
Прочети още
Alt text goes here
Как да изберем апартамент?
Прочети още