10 тенденции при интериорния дизайн през 2015

Изминалата година бе наистина вдъхновяваща за много интериорни дизайнери и архитекти, така че нямаме търпение да видим дали и 2015 ще бъде подобна, а защо не и по-добра.

Очакванията на експертите за тази година са доста големи .Ето ги и някои от най-добрите им прерположения за настоящата 2015 година:

1. Природата идва отвътре

Модерен интериор с природни мотиви

Лъскавите промишлени и елементи доминираха през последните няколко години, но сега се очаква да бъдат заменени с елементи от природния свят. Много растения, грубо дърво и дори аквариуми ще започнат да си проправят път към мотивите на съвременните архитекти и интериорни дизайнери.

2. Практични и екологични

Прехода към по-практични и екологични жилища вече е започнал и все повече хора осъзнават финансовите и екологични ползи. Експертите очакват да видят непрекъсната насоченост към функционалността, практичността, включващи повече естествени материали, включително подови настилки корк, обработен дървен материал и нетоксични материали (в комбинация с тенденция 1). Изолацията от „дънки“ Ренцо Пиано миналата година (създадена от настъргани дънки) пък ще насърчи световните дизайнери да мислят извън кутията и да разгледат въпросите за здравето и алергия при подбора на материалите.

3. Малки и тихи местенца за вдъхновение

Малки тихи местенца за вдъхновение

Вградени сгъваеми дъски за гладене, иновативни складови помещения и още много готини техники за спестяване на пространство ще продължат да бъдат водеща тенденция при интериорния дизайн и архитектура за 2015 г., вдъхновена от иновативни дизайнерски решения, както и нуждата на нарастващото население по света. Тази тенденция ще добие популярност не само при малките домове, а и при големите с цел подобряване практичноста и добавянето на илюзия за по-големи пространства.

4. Луксозните спа процедури в банята

Спа в дома

За тези от вас, които могат да си позволят най-добрите неща в живота, тенденцията към луксозни спа уикенди ще се премести в дома. Джакузита, гигантски луксозни вани, подвижни душове и дори сауни все по-често ще добавят щрих към вече модерния и функционален дом от висок клас през 2015.

5. Рязък контраст

Контраст в интериора

Друга тенденция в интериорния дизайн, която ще се промъква през тази година е контраст, в стил „Ин и Ян“. Това ще се случи навсякъде, но не само с цветовете: светло с тъмно, античен с модерен, дърво с метал, естествена с промишлено, и така нататък. Не толкова микс и съвпадение колкото микс и микс отново.

6. Повече креативни идеи за щампи

Щампи за интериор

Тенденцията креативни щампи, която сега е популярна в света на графичния дизайн ще навлезе и в света на интериора. Тапети и щампи с декоративна и функционална цел ще бъдат създадени с помощта на компютърни алгоритми.

7. Завръщането на цветовете

Повече цветове в интериора

Неутралните цветове на бял, сив и скучните пастели ще изчезнат. Експлозията от цветове, ще се превърне в основна тенденция интериорен дизайн през 2015 г. Може би не чак толкова ярки, които сме виждали в предишни епохи, но можете да очаквате интериори да бъдат много по-цветни, отколкото са били през последните няколко години.

8. Мраморни повърхности

Мраморни повърхности в интериора

Запомнете – „мрамор“? Този скъп и тежък материал отдавна е излязъл от мода поради високата си цена и логистичното предизвикателство за доставчиците. Световния пазар се възстановява относително бързо, което ще допринесе за пробуждането на тази тенденция, като се очаква да се появят и други материали заместители с подобни шарки и щампи.

9. Ресторанти с интериор тип класна стая

Писнало ли ви е да обядвате на дървена пейка в месната механана, докато пиете любимата си бира и гледате гола тухлена стена, осветена от една единствена висяща лампа? Е, тази година, тази дървената пейка може да бъде заменена със стол и бюро от класната стая и тухлена стена с черна дъска. Може би не звучи толкова комфортно, но носталгията по юношеските години ще бъде основен двигател на тенденцията при интериора на кафенетата и ресторантите. Да се надяваме, че дизайнерите ще подходят по иновативно и ще ни изненадат.

10. Градините се превръщат във функционална част от дома

Градинска кухня

Тази тенденция в до голяма степен зависи от това колко добро ще е времето това лято. Все пак, ако прогнозата е добра, можем да очакваме все повече летни кухни, които са по-скоро като продължение на дома отколкото като отделна зона. Летните кухни и барбекюта, приятни местенца за сядане и дървени бесетки ще бъдат голям хит. С градината възприемана като работно пространство, можем да очакваме тенденцията да продължи и да виждаме все по-интересни, практични и екологични летни кухненски кътчета.

Това бяха предложенията на Idesigni за топ 10 тенденции в интериорния дизайн и архитектура за 2015. Очакваме вашите мнения и предложения в коментарите от долу! Към края на годината ще проверим дали тенденциите са намерили приложение в интериора през 2015. До тогава бъдете наблюдателни, креативни и решителни!

Още публикации

Остави коментар

Свържете се с нас

Имате въпрос? Попълнете контактната форма и наш служител ще се свърже с вас при първа възможност!

Not readable? Change text. captcha txt

Започнете да пишете и натиснете Enter за да търсите

tendencii-pri-kuhnite-2015как да изберем апартамент